עודכן ‏יום רביעי 02 אפריל 2003

 

עכבר

 

הפרק הזה לכאורה ידבר על נושא שולי שמיועד למתחילים בעיקר אולם נוכחתי לדעת שגם ותיקים במחשב נוטים לטעות בעניין.

 

שולחן המחשב

שולחן המחשב מתקשר בחלקו הגדול לנושא העכבר.

שולחנות מחשב רבים ראיתי בחיי. חלקם מיוצרים לפי הזמנה אישית, אחרים מיוצרים בידי חברות גדולות ובעלות שם אולם לא יכול להגיד שראיתי יותר מ- 50 אחוז מהמוצרים שאכן מתוכננים כהלכה.

על מנת לייצר שולחן מחשב הנגר צריך איש מחשבים כדי שיסביר לו את הגובה הנכון והרוחב הנכון. גם של המגש למקלדת ולעכבר וגם של השולחן שיישא את המסך.

 

לא ארד עכשיו לפרטים לגבי הגובה והרוחב של השולחן אבל בהחלט אדבר על רוחב המגש שנושא את המקלדת והעכבר. גם העומק משמעותי אבל פחות.

בתמונה מתחת אנו רואים דוגמא לשולחן הכי מינימליסטי מבחינת עכבר. הרוחב השמור לעכבר הוא בערך 15 ס"מ. הרוחב הכללי של המגש הוא כ- 60 ס"מ.

אני יודע ומכיר אנשים רבים שלא מעלים בדעתם ש- 15 ס"מ זה מספיק להזזה ושליטה על העכבר ויעדיפו להניח את העכבר על השולחן מעל המקלדת.

אני ממליץ בכל מאודי לא להניח את העכבר מעל המקלדת אלא לצדה (הימני או השמאלי לפי הצורך). אין צורך ביותר מ- 15 ס"מ על מנת להזיז את סמן העכבר מפינה לפינה אלכסונית של המסך.

נכון שיותר נוח כאשר יש יותר מקום אולם אפשר להסתדר (אם העכבר מגיע לקצה – מרימים אותו באוויר ומניחים אותו כאשר הוא מרוחק מעט מהקצה).

 

לטעמי, יש נזק לא קטן ופגיעה ביכולת כאשר העכבר מוקם בחלק העליון של השולחן מעל המקלדת (או לצד המקלדת אם המקלדת גם מונחת שם ולא במגש התחתון).

אל העכבר יש להתייחס כמו עט כתיבה. המיקום והגובה של היד כשכותבים צריך להיות נוח ולאפשר לאמה לנוח ולהישען כאשר כותבים.

באותה מידה יש להניח לאמה לנוח ולהישען כאשר מסיעים את העכבר. עכבר שמונח דרך קבע בחלק העליון של השולחן מעל המקלדת – הסעתו תתבצע כאשר האמה באוויר והשליטה בו תיעשה בעזרת השרירים הגדולים שאינם מדויקים ולא בעזרת שרירי כף היד העדינים. במוקדם או במאוחר נחוש כאב בכתף. כמו כן גם היכולת שלנו לתנועות עדינות ומדויקות תהיה חסרה.

לפיכך, אני ממליץ לא לקנות שולחן שרוחב מגש המקלדת שלו הינו קטן מ- 60 ס"מ ואפילו אם אפשר אז שיהיה לפחות 70 ס"מ, כך שיהיה מקום לעכבר מימין למקלדת.